ABOM: zahvalni smo onima koji su slomili četničkog agresora na vozučkom ratištu

2618

Posljednji atak Mirsada Kebe na čistoću odbrambeno-oslobodilačke borbe bosanskohercegovačkih patriota i njihovih pomagača, pretežno iz arapskog svijeta, dokaz je izuzetno niske razine kadrovske politike koju je SDA vodila posljednjih petnaestak godina. Držati takvog političkog parazita u stranačkim strukturama i davati mu značajne izvršne funkcije nije pitanje omaške ili previda već zastrašujućeg nepoznavanja potencijala, mogućnosti i biografija osoba koje su zadobijale poziciju u ovome političkom subjektu. Nadati se da će buduća vrhuška imati više smisla u kreiranju kadrovske politike i da im se nove ‘Kebe’ neće događati. U suprotnom, trebali bi smo biti zabrinuti za sudbinu Bošnjaka.

Kada se osvrnemo na Kebine ‘argumente’ sasvim je jasno kako cilj nije istraga navodnih zločina niti potraga za istinom već se radi o najprizemnijem pokušaju diskreditiranja visokih bošnjačkih funkcionera koji svojim radom i djelovanjem ulijevaju povjerenje i pokazuju izuzetnu profesionalnost. Odgovor na pitanje koji mnogi postavljaju posljednjih dana – Zašto baš sada?, nameće se sam i bjelodano je jasan. Onemogućiti pozitivne političke procese i izvršiti dodatni udar na bošnjački politički faktor u BiH. Ovim postupkom Kebo ne da je završio političku karijeru, završio je i sa atributima kao što su čast, ponos i ugled, makar pri njemu nikad nisu niti bili. Nečasnost ovog neuglednog političkog nedostojanstvenika zauvijek će ostati zapisana.

ABOM izražava svoju zahvalnost braniocima BiH, posebno onima koji su slomili četničkog agresora na vozučkom ratištu. Dobrovoljcima iz stranih zemalja neizmjerno dugujemo zbog žrtve koju su bili spremni podnijeti i koju su podnijeli u našoj pravednoj borbi. Za nas nema razlike između španskih dobrovoljaca u Španskom građanskom ratu i dobrovoljaca koji su došli u BiH tokom agresije na našu domovinu. Nezahvalnost tim divnim ljudima učinilo bi nas groznim i narodom vrijednim prijezira. Bošnjaci nisu i nikada neće biti takvi.

ABOM