Aleksandar Vučić: Američki specijalac, uhapšen u Beogradu, bio u potrazi za Bin Ladenom

1369

Vojna policija u Srbiji je za dva dana privela osam stranih državljana među kojima je i član “Tima 6”, jedinice koja je tragala za Osama Bin Ladenom, pišu mediiji u Srbiji.
Grupa od dva Amerikanca i dvije Ukrajinke uhapšena je u nedjelju u Beogradu zbog snimanja objekata Generalštaba dronom, a istog dana u vojnom skladištu na Fruškoj gori uhapšeni su Britanka i Afganistanac sa italijanskim pasošem, članovi međunarodne organizacije Ljekari bez granica, dok su kod Novog Sada vojni policajci priveli par iz Španije zbog neovlašćenog ulaska u kasarnu Petrovaradin.
Povodom ovih špijunskih afera, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u emisiji “Ćirilica” na TV hepi ocijenio je da ima faktora spolja kojima ne odgovara stabilan region i s tim u vezi iznio podatak da je u Srbiji uhapšena osoba koja je pripadala “Timu 6” koji je lovio Osamu Bin Ladena u Afganistanu.
– Zamislite da vi nađete tipa iz “Tima 6”, koji je jurio za Bin Ladenom u Afganistanu i nađete ga sa brušenim pištoljem ovdje i nađete kriminalne veze koje su mu dostavile taj brušeni pištolj i uhapsite te Srbe koji su to dostavljali, a oni ćute svi kao zaliveni, neće da govore zašto je trebalo da se upotrijebi – rekao je Vučić.
Izvor: B92