Američka vojska pobila ruske plaćenike u Siriji /VIDEO/

2504

Rusija je potvrdila informacije da je američka avijacija 7. februara u sirijskoj provinciji Dejir ez Zor eliminisala ruske plaćenike iz privatne vojne kompanije “Vagner”.
Koliko je do sada poginulo ruskih plaćenika u Siriji, u kompaniji “Vagner” se ne saopštava, ali nezvanično se tvrdi da je ubijeno preko 200 plaćenika. Koopredsjednik pokreta “Druga Rusija” Aleksandar Averin tvrdi da je u Siriji poginuo i član njihove organizacije Kiril Ananjev.

Amerikanci su izjavili da su raketirali sirijske jedinice koje su prije toga napale štab Sirijskih demokratskih snaga gdje su se nalazili američki vojni savjetnici.

Američki mediji tvrde da je od avionskih napada avijacije SAD 7. februara u spomenutoj sirijskoj provinciji poginulo oko sto sirijskih boraca. CBC je pozivajući se na izvore u američkom ministarstvu odbrane, saopštio da su ubijeni i ruski plaćenici koji ratuju na strani armije lojalne sirijskom predsjedniku Asadu. To je potvrdio u Moskvi i bivši komandir jedinica samoproglašene Donjecke narodne republike, penzionisani ruski pukovnik Igor Girkin (Strelkov).

FOTO: Ruski mediji izvještavaju da je u napadu američke avijacije poginulo preko 200 ruskih dobrovoljaca. Ataman Oleg Surnin, ruski ratni veteran i dobrovoljac tvrdi da su Amerikanci ubili 217 pripadnika dobrovoljačke jedinice Vagner.