Besramna izjava srpskog voditelja Marića: Govorio sam da svi koji umru u BiH se pokopaju u Srebrenici

4

Voditelj emisija Ćirilica na srpskoj Happy TV Milomir Marić poznat je po skandaloznim izjavama o Bosni i Hercegovini. Sinoć je otišao korak dalje u širenju laži i negiranju genocida nad Bošnjacima.

U emisiji koja je emitovana sinoć, govorilo se o Kosovu i Metohiji, Crnoj Gori, imovini SPC, ali i o događajima u Srebrenici.

Učesnici su bili novinar i nekadašnji glavni i odgovorni urednik NIN-a Slobodan Reljić, publicista i analitičar Srđan Trifković, istoričar Miloš Ković i analitičar Dejan Vuk Stanković.

Gosti su podsjetili da je negiranje događaja u Srebrenici praktično postalo krivično djelo iako nikada do kraja nije utvrđeno šta se tamo dogodilo.

Voditelj Milomir Marić podsjetio da je i sam bio žrtva napada nakon što je izrazio sumnju u ono što se tamo desilo, ali i ono što se dan-danas nastavlja.

– Nekoliko puta sam govorio da ne znamo po kom kriterijumu se ljudi sahranjuju u Srebrenici. Svaki čovjek koji je umro na teritoriji BiH se pokopa tamo. Ne postoji nikakva komisija. Majke Srebrenice su me odmah napale i Dragan Mektić koji je bio ministar bezbjednosti je tražio da mi se zabrani prelazak Drine zbog te izjave – rekao je Marić.

Taj dio moguće je pogledati na 43:50 emisije.