Damir Nikšić: Banja Luka i zapadni Mostar bi nas vjerovatno “pustili” da se obračunamo sa SDA…

1879

Članovi Naše stranke i pojedini SDP-ovci toliko su ogrezli u mržnji prema Bošnjacima da su spremni na svakaave gluposti. To se najbolje vidjelo nakon odluke SDP-a, DF-a i Naše stranke da ne učestvuju u pravljenju vlasti sa SDA i drugim probosanskim strankama.

SDP-ov kantonalni zastupnik Damir Nikšić smatra da je najvažniji politički cilj poraziti, odnosno protjerati SDA iz Sarajeva. On vjeruje da bi Dodik i Čović rado gledali spomenuti plan fanatika Bh. bloka.

– Znači, među nama rečeno: Ja sam za to da se izgura SDA po svaku cijenu sa federalnog nivoa kako bi lakše oslobodili glavni grad Sarajevo. Banja Luka i zapadni Mostar bi nas vjerovatno “pustili” da se obračunamo sa SDA jer im je posve svejedno šta se u Sarajevu kuha i ne boje se previše ljevice, što je dobro. U Sarajevu bi onda sabrali disidente i ljevičare iz ostalih dijelova zemlje i regije, sve koji traže zaštitu od autokratskih etnonacionalnih režima, vratili omjer popisa iz 91. pa i još “pomješanije”, SDA izgurali u Zenicu naprimjer i Sarajevo (dok još ima nešto trunja multietničnosti i internacionalizma) brendirali i napravili ne samo glavnim gradom već i progresivnim centrom regionalne i bh. ljevice, uporištem za kulturološki i politički obračun s njima – napisao je Nikšić.