Dodik sletio u sarajevsko naselje koje su srpske snage 1992. godine zavile u crno

3203

Kada se u noći sa 4. na 5. decembar ove godine jedan helikopter spustio na nogometni stadion “Ešref Pustahija Ešo” u vogošćanskom naselju Svrake, mještani su se vidno uznemirili.

Prisjetili su se, naime, dana iz 1992. godine, kad su slične letjelice bivše JNA, na isto mjesto, za ekstremiste SDS-a dovozili naoružanje i drugu vojnu opremu koju su koristili u krvavom pohodu na ovo naselje.

Uznemirenost je postala još veća kada su shvatili da se radi o helikopteru Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Uznemireni građani željeli su znati šta se dešava, mnogi su krenuli prema stadionu, ali policija 7. policijske uprave Vogošća spriječila je kontakt građana s Dodikom i osobljem njegovog helikoptera.

Podsjetimo, u ovom naselju su tokom agresije na BiH brojni mještani zatvarani u logore “Planjina kula” u Svrakama ili “Bunker“ kod pansiona “Kon Tiki” u Vogošći te u njima ubijani ili iz njih odvođeni u nepoznatom pravcu.

Zaista je tužno da se 26 godina poslije mještani Svraka plaše predsjednika svog predsjedništva. Ali, ruku na srce, nije do njih.

Autor: Avaz.ba