Dragan Čović: ‘U sljedećih godinu ili dvije rješava se sudbina BiH’

1254

Predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragan Čović u subotu je u Splitu rekao da se u sljedećih godinu ili dvije rješava sudbina Bosne i Hercegovine i hrvatskog naroda u njoj bez kojega se budućnost BiH neće moći graditi.

“Ja mislim kako se u narednih godinu-dvije rješava sudbina BiH i sudbina hrvatskog naroda u BiH. Hrvatski narod je konstitutivan u BiH i ona je naša domovina te želimo da legitimni predstavnici predstavljaju svoj narod u BiH”, istaknuo je Čović u govoru na obilježavanju 28. godišnjice od osnivanja splitskog HDZ-a.

Izrazio je želju za što češćim sastancima predstavnika bosanskohercegovačkog HDZ i HDZ-a Republike Hrvatske. To je potrebno radi zajedništva hrvatskog naroda u dvije zemlje, to je “jedan HDZ jer im je isti utemeljitelj”, istaknuo je Čović.

BiH se može očuvati kao “moderno uređena zemlja u kojoj će na svakom djelu hrvatski narod biti suveren”, rekao je Čović, ali i upozorio “neće se moći graditi budućnost BiH bez hrvatskog naroda.” Čović smatra da je nužno infrastrukturno i gospodarsko povezivanje BiH i Hrvatske. “To je način da damo odgovore na ključno pitanje, a to je naša demografska slika koja je jednako važna u BiH i Republici Hrvatskoj i samo jednom zajedničkom strategijom mi ćemo opstati,” rekao je Čović.