Drama na Kosovu: Specijalci upali u Sjevernu Mitrovicu i uhapsili četvoricu Srba, čuli su se pucnji, oglašene sirene za uzbunu…

2410

Specijalne snage policije Kosova uhapsile su u petak ojutro četiri osobe u sjevernom dijelu Mitrovice, u okviru istrage o ubojstvu Olivera Ivanovića, potvrdio je za Radioteleviziju Srbije glasnogovornik policije Daut Hoxhaj.

Prema njegovim riječima, racija je izvršena na četiri lokacije, po nalogu nadležnog suda. Predstavnici kosovskih Srba su naveli kako je uhapšen policajac Dragiša Marković, koji je radio na istrazi o ubistvu Ivanovića, te Saša Ćurčić, Marko Rošić i Nedeljko Spasojević.

U međuvremenu je sazvana vanredna sjednica Vlade Srbije. Prema navodima beogradskih medija, u Mitrovici su se rano ujutro oglasile sirene, koje su se čule punih sat vremena. Lokalne vlasti su potvrdile da se veliki broj Srba okuplja na ulicama Mitrovice zbog akcije policije.

Za podne su u sredinama sa srpskom većinom na Kosovu zakazani prosvjedi zbog uvođenja pristojbi na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine.