Džaba se pravdao Srbima: Dodik naredio Komarici da povuče izjavu

338

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik traži da se banjalučki biskup Franjo Komarica do kraja ogradi od svoje izjave u kojoj je Banjaluku uporedio sa Blajburgom i da je povuče kao neosnovanu i nedoličnu.

Dodik kaže da bi tada moglo da se počne vraćati povjerenje.

“Nama treba povlačenje njegove izjave, da se kaže da je to greška. Јa saosjećam sa njim za stradalim Hrvatima, kao i za svima koji su ovđe stradali, ali ovakve spekulacije koje je biskup iznio su nedolične”, naglasio je Dodik.

Dodik je u Banjaluci rekao da nije vidio  saopštenje banjalučkog biskupa u kojem tvrdi da svojim ranijim izjavama nije namjeravao da uvrijedi Srbe, ali da je u svakom slučaju dobrodošlo ako je izrazio žaljenje, iako nije povukao svoju izjavu.

“I Srbi su prognani sa drugih prostora, na šta stalno podsjećamo, ali postoji način na koji se može reći da je bilo Hrvata koji su ovđe stradali. I ja žalim zbog toga. Te priče se ne mogu porediti ni u kom pogledu i izjednačavati. Žao mi je zbog svih stradanja na ovim prostorima, a možda bi biskup mogao konačno da izrazi žaljenje zbog stradanja Srba u Drakuliću i drugim mjestima. Ako nije, evo mu prilike da to uradi”, istakao je Dodik.

Dodik je rekao da ostaje izjava koja odzvanja u svijesti građana kao nedolično ponašanje jednog biskupa i naglasio da se mora učiniti sve da bi se dodatno razumjeli.