Erdogan će uskoro posjetiti Srbiju

889

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan čestitao je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću pobjedu na predsjedničkim izborima u Srbiji, te istakao da su prijateljski odnosi i saradnja dvije ključne zemlje na Balkanu dali važan doprinos regionalnom napretku i miru.

Iz pres-služba premijera Srbije saopšteno je da je Vučić danas u telefonskom razgovoru pozvao Erdogana da posjeti Srbiju, što je on prihvatio, naglasivši da bi mu bila velika čast da bude jedan od prvih gostiju novoizabranog predsjednika Srbije.

Erdogan je istakao da su liderstvo i lična zalaganja Vučića imali veliku ulogu u ostvarivanju saradnje i regionalnog partnerstva, što je učvrstilo odnose Srbije i Turske u proteklih nekoliko godina.

“Vjerujem da ćemo zajedno raditi na daljem jačanju naših prijateljskih odnosa i saradnje, naročito u oblasti ekonomije”, rekao je Erdogan u telefonskom razgovoru sa Vučićem.

On je izrazio nadu da će bilateralna i regionalna saradnja biti učvršćena u svim oblastima, saopštila je pres-služba premijera Srbije.