Hrvatska i Srbija udruženim snagama protiv Bošnjaka i Albanaca

343

Radio-televizija Kosovo (RTK) piše da se s pojačanim intenzitetom nastavljaju srpsko-ruska agresija, koja se sada, osim lobiranja za povlačenje kosovskog priznanja kod mnogih država, okrenula i prema najvišim evropskim institucijama.
Kosovski mediji prenose optužbe koje tamošnji delegati u Vijeću Evrope iznose na račun Marije Burić Pejčinović, generalne tajnice Vijeća Evrope, bivše ministrice vanjskih poslova Hrvatske. Po njihovim tvrdnjama, upravo je Burić-Pejčinovićka u suradnji sa delegacijom Srbije presudila da se iskusnog ruskog obavještajca, pukovnika zloglasnog GRU-a, imenuje sa izvjestioca za Kosovo.

Kako javljaju mediji, kosovski Albanci pripremaju velike proteste protiv ove, kako pišu, “provokacije” Vijeća Evrope koji će se održati pod sloganom “LOVE EU, NOT GRU”.

Ovo je jasan primjer kako hrvatska i srpska politika sarađuju protiv Bošnjaka i Albanaca. Hrvatska na ovaj način želi pridobiti velikosrpsku politiku za ostvarenje svojih ciljeva u Bosni i Hercegovini. A taj cilj je najbolje izražen na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske koja je održana prije dva dana i na kojoj je podržano pravo Hrvata zaa osnivanjem trećeg entiteta u Bosni i Hercegovini.