Izetbegović demantovao Dodikove tvrdnje o ministru sigurnosti i poručio: Nije nemoguće da će to biti Radončić

1610

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), govorio je za televiziju Hayat o formiranju vlasti, rezervnom sastavu policije u bh. entitetu RS, raspodjeli resora između stranaka u Vijeću ministara, NATO integracijama…

U vezi s izjavom Milorada Dodika nakon posljednjeg sastanka kada je novinarima rekao kako je Izetbegović tražio Ministarstvo sigurnosti BiH na čijem želi vidjeti Fahrudina Radončića, Izetbegović je takvo Dodikovo tumačenje stvari demantovao.

-Nije tačno. To je njegova (Dodikova) pretpostavka. Imena uopće nisu pominjana. Ja sam samo pominjao da ću pokušati napraviti široki bosanski front, onako kako su oni skupili skoro pa sve Srbe, odnosno sve Hrvate, koji su se složili u vezi sa tim pozicijama i imaju jedinstvo. Tako ću i ja pokušati da imamo što širi front u koji ću pokušati pozvati i SBB. Ali imena nisu bila pominjana, nizakoga. Nije nemoguće da će to biti SBB, nije nemoguće da će to biti Radončić, mada on to za sada odbija. Oni odbijaju da uopće uđu u vlast. Ali to što je Dodik rekao, to je njegova pretpostavka. On inače tako iznosi neke priče s tih sastanaka. Ja sam ga zamolio da to ne radi, ali čovjek je takav pa priča i šta jeste i šta nije bilo – rekao je Izetbegović.
Cijeli intervju možete pogledati u videu.