Izvandredni sportski rezultati Taekwondo kluba Bugojno u 2013. godini

291
20130224 182533

Taekwondo klub Bugojno je u protekloj 2013 godini učestvovao na ukupno 14 takmičenja od kojih izdvajamo učešće na 1. Evropskom hapkido prvenstvu održanom u Zagrebu, zatim učešće na Prvenstvu države Bosne i Hercegovine, Prvenstvu Federacije BiH, zatim učešće na 1. Kupu Bosne i Hercegovine kao i učešće na međunarodnom takmičenju Karlovac open 2013. Osim navedenih takmčenja Taekwondo klub Bugojno učestvovao je i na međunarodnim taekwondo takmičenjima u Splitu, Tomilsavgradu, Hadžićima, Fojnici, Bijeljini, Livnu i Mostaru.

Taekwondo klub Bugojno je osim učešća na tamičenjima bio i organizator 3. Međunarodnog memorijalnog taekwondo turnira „Tarik Ljubuškić-Tare” na kojem je učestvovalo 186 takmičara iz 18 klubova iz 4 zemlje: Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Slovenija i Srbija.

Takmičari Taekwondo kluba Bugojno su u 2013 godini osvojili ukupno 78 medalja od čega 32 zlatne, 13 srebrnih i 33 bronzane. Osim medalja takmičari Taekwondo kluba Bugojno osvojili su i 5 pehara ze ekipni plasman, a 4 puta su pojedini takmičari Bugojna proglašavani za najuspješnije takmičare turnira.

Osim učešća na sportskim takmičenjima i ostvarenim sportskim rezultatima u organizaciji Taekwondo kluba Bugojno održano je i jedno polaganje za više pojaseve.

Valja naglasiti da je Taekwondo klub Bugojno u protekloj godini dobio 4 prvaka države, 2 prvaka Federacije BiH, kao i 26 međunarodnih prvaka.

Posebnu pažnju zaslužuju takmičari koji su na 1. Evropskom hapkido prvenstvu osvojili 7 medalja i to 1 srebro i 6 bronzi, a to su: Anel Hozić, Amel Novalić, Džejlan Kaltak i Alen Ivković.

Sa ovakvim sportskim rezultatima predstavnici Taekwondo kluba Bugojno sa optimizmom iščekuju Izbor sportiste općine Bugojno, kao i Izbor sportiste Srednjobosanskog kantona.