Jesu li homoseksualci naručili napad mladića kako bi skrenuli pažnju javnosti na sebe?

116
okvir logo.preview

Grupa od pet mladića upala je juče u media Centar u Sarajevu vrijeđajući goste projekcije sedam digitalnih priča i participatornih video uradaka ”Queer Re:act” i ”S ljubavlju, vaša djeca” u okviru projekta Partcipate 2015., izvjestili su web portali koji štite i promoviraju prava homoseksualac u BiH.

„Ovo nije grad tolerancije, ovo je grad normalnih ljudi, a vi niste normalni! Ovo vam je zadnji put, zadnje što ste organizovali, ovo je zadnji put da ćemo mirno završiti, ja vam kažem!”, navodno je rekao jedan od mladića koji su upali u Media Centar. Prema izvještaju portala Diskriminacija.ba, mlada petorka se udaljila prije nego što je došla policija.

Ova smiješna priča ima sve elemente sumnje da je čista štimaljka. Ovaj napad najviše odgovara homoseksualcima, oni uživaju kada mogu izaći pred kamare i zapomagati da su ugroženi. Osim toga, da nije bilo ovog sumnjivog napada pet mladića, niko ne bi uopće čuo da su homići imali nekakvu projekciju. Sa medijskom vikom oko podmetnutog napada sarajevski homići su opet u igri. Podsjetimo da se prije šest godina dogodio Queer festival u Sarajevu. Zna se da je taj festival nasilno prekinut. Od tada, svake godine homoseksualci iz cijele regije okupljaju se i samo pričaju kako su bili napadnuti na Queer festivalu u Sarajevu. Svaki napad na sebe oni dočekaju sa ushićenjem. Moramo priznati da su homoseksualci veliki majstori propagande, zato nas ne bi čudilo da je neki njihov majstor smislio i ovaj napad pet sarajevskih mladića.