Katolički fundamentalisti iz Britain First obučavaju omladinu za ulične borbe i napade na muslimane

1667

Nedavno ubistvo saudijske studentice Nahid el-Manea u Velikoj Britaniji šokiralo je svjetsku javnost. Nahid el-Manea je ubijena tako što joj je ubica zadao čak 16 uboda nožem. U Britaniji se sve češće događaju smrtonosninapadi na muslimane, a naročito su na meti muslimanke. Muslimansko vijeće Britanije (MCB) upozorilo je na porast zastrašivanja muslimanske zajednice u Velikoj Britaniji.
“U posljednjih nekoliko mjeseci i sedmica, sve je veći broj muslimanki koje su mete zločina iz mržnje”, kazao je Talha Ahmed iz MCB-a. “Ljudi, što je razumljivo, postaju nervozni i nestrpljivi. To izaziva veliku zabrinutost”.
Ahmed navodi da je dobio izvještaje o napadima na muslimane, njihove kuće se demoliraju a svinjske glave ostavljaju ispred ulaznih vrata.
“Nasilje usmjereno prema muslimanima je često u posljednjim mjesecima”, dodao je on. “Ako živite u Velikoj Britaniji ovih dana, ne možete pobjeći od stvarnosti da je islamofobija prilično rasprostranjena”.
On je ukazao na pojavu desničarske ekstremističke grupe Britain First ( BF), koja je vrši invaziju na džamije Velike Britanije u pokušaju da zastraši ili provocira muslimansku zajednicu.
Spomenuta desničarska grupa Britain First je zakupila sale u gradovima Britanije, a u kojima obučava svoje članove za ulične borbe i napade na muslimane. Grupa Britain First tu obuku uličnih boraca protiv muslimana sprovode u sklopu programa kojeg su nazvali ” Krstaški pohod protiv islama”. Britain First je političk stranka i pokret nastao 2011.godine. BF je osnovao katolički fundamentalista Jim Dowson. Britain First je prošlog mjeseca čak učestvovao u izborima za Evropski parlament. Iako otvoreno podstiču mržnju prema islamu, obučavaju omladinu za napade na muslimane i džamije, vrše smrtonosne napade na muslimane, pokret Britain First ne snosi nikakve sankcije.Britanska javnost se rijetko obazire na njihovo djelovanje. Za britanaske medije Britain First, skoro da i ne postoji. Nažalost, ovaj pokret je do sada nanio dosta zla britanskim muslimanima. Muslimani u Britaniji se boje da će muslimanska omladina biti prisiljena na samoorganiziranje i uzvraćanje na napade katoličkih ekstremista iz pokreta Britain First.