“Konačna bitka” mađarskog premijera za spas kršćanske Evrope od muslimanskih migranata: Orban pozvao Evropljanke da rađaju više djece

1374

Jedan od najistaknutijih kritičara masovnog dolaska bliskoistočnih i azijskih migranata u Evropu, mađarski premijer Viktor Orban je rekao da će njegova vlada nastaviti održavati ekonomski rast 2 posto iznad prosjeka Evropske unije idućih godina unatoč očekivanom globalnom usporavanju.

Broj sklopljenih brakova raste, smanjena je smrtnost dojenčadi, zaposlenost je narasla s 55 na 70 posto, rastu plaće, a više je nego udvostručena minimalna plaća,rekao je Orban, kako prenosi mađarska agencija MTI.
Premijer, koji se ranijih godina predstavljao kao branitelj kršćanskih vrijednosti u Evropi ugroženoj dolaskom muslimana, ponovno je govorio o imigraciji s istoka.
“Sve manje i manje djece rađa se u Evropi. Zapad misli da je imigracija odgovor na tu prijetnju. Svako dijete koje nedostaje trebalo bi nadomjestiti drugim koje stiže (s istoka) i tada će brojevi biti u redu”, rekao je Orban.

“Ali nama ne trebaju brojevi. Trebaju nam mađarska djeca… Za Mađare to je pravi odgovor, a ne imigracija”, rekao je Orban.
Korak po korak, stalnim i napornim radom “iskorijenit ćemo siromaštvo”, rekao je premijer i obrušio se na mađarsku opoziciju.

Oni su “šaka proimigrantskih političara koje na respiratoru održavaju George Soros i birokrati Evropske unije”, rekao je.
Ponovno se javljaju snage koje žele otvorena društva i svijet bez nacija, žele “fabricirati” supranacionalnu globalnu vladu”.
Briselske demokrate nazvao je “bastionom novog internacionalizma”, a imigracija je “njihov instrument internacionalizma”, piše MTI.
“U zemljama u koje stižu migranti, pojavljuje se kršćansko-muslimanski svijet, a smanjuje se postotak kršćana. No mi, građani središnje Europe, imamo vlastitu budućnost”, poručio je Orban.