Kosovska policija pretresla prostorije šijskih organizacija koje se sumnjiče za terorizam

185

Na području Prištine i Prizrena policija je danas pretresla objekte više šijskih nevladinih organizacija za koje se sumnja da su se bavile terorističkim aktivnostima i pranjem novca, saopšteno je iz kosovske policije.
U Prištini su pretresene prostorije šijskih nevladinih organizacija “Nisa”, “Bregu i Diellit”, “Ibni Sina”, a u Prizrenu “Kurani” i “Ehli Bejti”
Tokom racije, u kojoj su učestvovali pripadnice Specijalne jedince “Rosu”, zaplijenjena je značajna dokumentacija koja može potkrijepiti sumnje tužilaštva da su se ove nevladine organizacije bavile terorističkim aktivnostima i pranjem novca.
Početkom ove godine kosovski mediji su pisali o mreži šijskih organizacija koje aktivno sarađuju sa iranskom obavještajnom službom radi borbe protiv Amerike. Kosovska policija sumnja da su spomenute šijske organizacije obavještajni punktovi Irana putem kojeg se regrutuju Kosovari za iranske poslove.

Na ovom video prilogu Zehrah Huduti govori za iranski TV Nasr. Njena izjava da je došla u Iran na konferenciju kako bi s eborila protiv Amerike i Izraela uzeta je kao jedan od dokaza da Iran preko širenja šiizma regrutuje mlade Kosovare za svoje ratove.