Kosovski specijalci zauzeli Gazivode: Vojska i policija Srbije u najvećoj pripravnosti!

2008

Pripadnici kosovskih specijalnih jedinica ROSU raspoređeni su prije podne u neposrednoj blizini brane i vještačkog jezera Gazivode.

Beogradski mediji su prenijeli kako je 60 naoružanih pripadnika ROSU „upalo i preuzelo jezero Gazivode sa fantomkama i dugim cijevima“, a pojavili su se i navodi kako su radnici koji su se zatekli tamo „vezivani“.

Drugi mediji su naveli kako su pripadnici ROSU-a ušli u Centar za ekologiju i razvoj sporta, u neposrednoj blizini hidroelektrane.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je stavljanje kompletne Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti, prenosi Tanjug pozivajući se na informacije iz Kabineta predsjednika koji je i vrhovni komandant Vojske ove države.

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naredio je direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti, saopćio je MUP Srbije.

„Povodom napada Albanaca na sever Kosova i hapšenja Srba koji nisu počinili bilo kakvo krivično djelo, naložio sam direktoru policije da sve specijalne i posebne jedinice policije stavi u stanje najviše pripravnosti“, ističe se u saopćenju ministra.

Dodaje se kako će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti pratiti razvoj situacije i kako će poduzeti sve mjere koje država bude naložila.

Izvor: Agencije