Kraj priče o Sutorini: BiH i Crna Gora potpisale sporazum o granicama u Beču

122

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak potpisao je danas u Beču, u ime Bosne i Hercegovine, Sporazum o granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore. 
Sporazum je u ime Crne Gore potpisao ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević.
Svečanoj ceremoniji potpisivanja Sporazuma koja je upriličena u zgradi Predsjedništva Republike Austrije prisustvovali su predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i predsjednik Republike Austrije Heinz Fisher, kao i šefovi diplomatija Crne Gore i Republike Austrije Igor Lukšić i Sebastian Kurz.

Potpisivanju sporazuma je prethodio sastanak predsjedavajućeg Čovića, predsjednika Vujanovića i predsjednika Fishera kojem su prisustvovali šefovi diplomatija Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Austrije Igor Crnadak, Igor Lukšić i Sebastian Kurz.

Sporazum o granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore je prvi sporazum o razgraničenju potpisan između država nekadašnjih republika bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(Fena)