Makedonski VMRO angažirao pripadnike ustaškog pokreta za upad i napad na članove Sobranja

2312

U makedonskom Sobranju sinoć se odvijala drama, kada su batinaši VMRO DPMNE upali u zgradu i napali i raskrvarili glave lidera SDSM Zorana Zaeva i potpredsjednika te stranke Damjanu Mančevskom, a teže povrijedili poslanika Alijanse za Albance, Zijadin Sela.

Nakon izbora nove većine i predsjednika parlamenta u zgradu parlamenta ušla je grupa muškaraca u crnom, sa maskama na licu. Demonstranti koji su upali u parlament uništavali su vrata, otimali novinarima telefone i kamere.

Kamere su zabilježile da je osoba koja je imala majicu sa amblemom ustaškog pokreta HOS komandovala batinašima sa fantomkama, koji su sinoć pretukli poslanike makednoskog parlamenta i tukli lidera opozicije Zorana Zaeva i poslanike SDSM. Na Facebooku je objavljena fotografija huligana koji je predvodio batinaše u makedonskom parlamentu sa liderom VMRO-DPMNE Nikolom Guevskim.

Huligan, koji je nosio majicu ustaškog i fašističkog HOS-a, (Hrvatskih odbrambenih snaga) sa natpisom “Za dom spremni” uletio je u parlament sa maskiranim batinašima koji su prebijali poslanike Sobranja.

Na Facebooku se predstavlja kao Vlado Černozemski, sluša Tompsona, nosi majicu HOS-a, i veliča ustaše.