Marigona Beadini – policajka koja je uhapsila Marka Đurića u Mitrovici (VIDEO)

2593

ROSU, odnosno pripadnici kosovskih specijalnih policijskih snaga bili su ti koji su u utorak uhapsili Vučićevog savjetnika za vanjsku politiku i šefa takozvanog Ureda za Kosovo u Vladi Srbije Marka Đurića u Mitrovici.

Otada su odnosi Srbije i Kosovo dodatno zakomplicirani, a kosovska tempirana bomba opet je počela odbrojavati trenutak kada će doći do prave eksplozije sukoba. U međuvremenu su se pojavili detalji upada ROSU-avaca na okrugli stol, a prema pisanju beogradske štampe među pripadnicima ROSU-a koji su uz prijetnju oružjem sve prisutne na sastanku gurnuli na zemlju bila je i Marigona Beadini.

Kako piše Blic, Beadini je bliska prijateljica Ramusha Haradinaja, premijera Kosova i bivšeg vođe OVK-a, Oslobodilačke vojske Kosova i nekadašnja boksačka prvakinja. Beadini je jedina članica ROSU-a, o kojoj se ne zna puno službenih podataka, a o njima puno ne govore ni kosovski mediji ni policija.

– Marigona je predstavljala Kosovo na međunarodnim takmičenjima u boksu i karateu, nakon čega je odlučila da se pridruži ROSU – navodi se u teksu “bota.sot”.