Milanović na mrškanje Jasmile Žbanić: ”Dali smo joj milione za film koji će gledati 100 ljudi”

414
herceg bosna201402110907320

Nakon što se vratio iz posjeta Bosni i Hercegovini, premijer Zoran Milanović u ponedjeljak navečer je gostovao u na Jabuka TV-u. Rekao je kako je otišao u Mostar, a ne u Sarajevo jer su ga u Mostar zvali, a u Sarajevo nisu, prenosi ABC portal.

“Meni se ne bi smjela prigovoriti etnička uskogrudnost, mislim da je jasno da su moji motivi ovdje čisti, rekao je Milanović u intervjuu za emisiju “2 u 9” lokalne televizije Jabuka TV.

Premijer Milanović naglasio je kako je u Mostar otišao s diplomatskom notifikacijom, te u dogovoru s premijerom te države.

Upitan štoa zamjera Evropskoj uniji vezano za Bosnu i Hercegovinu, koja je posljednjih dana zahvaćena nemirima, rekao je da EU zamjera odgađanje rješenja.

Morate donijeti odluku što ćete s Bosnom i Hercegovinom. Postavljati joj nemoguće uvjete ili im dati šansu za pregovore, kazao je premijer Milanović, dodavši da na to ne može gledati ravnodušno.

Poručio je kako čine sve da smire strasti i da naprave nešto dobro. Upozorio je kako je u Mostaru malo falilo da ne dođe do ubijanja.

Osvrnuo se i na poruku redateljice Jasmile Žbanić, koja ga je uvredljivom porukom iz Tuzle “potjerala kući’.

Ona je u Hrvatskoj dobila 3 miliona kuna za film koji će vidjeti 100 ljudi. Ja joj kažem ‘dobrodošla’, kazao je Milanović”.

Izjava Jasmile Žbanić: ” Milanović je došao u Mostar, a ne u Tuzlu! Domaćin mu je bio predsjednik HDZ-a, poznat kao jedan od najvećih lopova protiv kojih se demonstranti bore!?! Kad god je Hrvatska u Bosni smirivala situaciju, a za svoje saveznike imala nacionaliste i mafiju, građani su patili, a zemlja bila rasturena! MILANOVIĆU, MARŠ KUĆI !!!

Nakon što je njena izjava podigla prašinu u Hrvatskoj, redateljica Jasmila Žbanić je u razgovoru za Dnevnik Nove TV ipak pozvala premijera da ponovno dođe u BiH, ovaj put u Tuzlu.Poznata redateljica Jasmila Žbanić u ponedjeljak je izazvala pravu buru u Hrvatskoj zamjerivši premijeru Zoranu Milanoviću što je jučer otišao u Mostar, a ne u Tuzlu, te mu poručila – ‘Marš kući!’

U razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV  nekoliko dana nakon date prve izjave  Žbanić je rekla kako je ta reakcija ipak bila prežestoka i objasnila odakle taj stav.

‘Sigurno je bila prežestoka. Znate zašto? jer sam ja preživjela rat u BiH i znam kad god je Hrvatska surađivala s mafijom i nacionalistima u BiH da je u Bosni bilo teško, kad je Hrvatska surađivala s progresivnim snagama mislim da smo imali mir i da ćemo imati mir i da će Milanović uvidjeti svoju grešku i doći u BiH sa svojim socijaldemoratskom idejom’, rekla nam je Žbanić u telefonskom razgovoru.