Mladen Ivanić: Ja ne glumim Srbendu poput Dodika

914

”Republici Srpskoj ne trebaju političke avanture, već snažna ekonomska, privredna, biološka i moralna obnova. Dok se vlast SNSD, DNS i SP hvali napretkom, ne spominje se činjenica da je broj Srba u Republici Srpskoj spao na oko 900. 000”, kaže član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.
On kaže da je vlast SNSD-DNS-SP do te mjere ekonomski sunovratila Republiku Srpsku da više nemamo odlazak ljudi, nego egzodus.

“Ljudi napuštaju Republiku Srpsku u potrazi za poslom i boljim životom. SNSD i Dodika treba zaustaviti na izborima i dati zemlju u ruke ljudima koji imaju rješenje da nas izvuku sa dna”, rekao je Ivanić u intervjuu portalu Slavija.

Na pitanje o položaju Srba u regionu i poređenju sa Dodikom, Ivanić kaže:

”U tome upravo i jeste razlika između gospodina Dodika i mene. Ja ne glumim Srbendu, ja sam istinski Srbin. Žestoko sam protiv Dodikovog olakog dodjeljivanja BiH Bošnjacima. Na taj način se Dodik odriče onoga što je srpsko i pravi Srbe uljezima na njihovoj sopstvenoj zemlji. Podsjetiću na staru narodnu, koju često citiram: Bosna i Hercegovina – Svetog Save djedovina. Nemamo nijedan razlog da predajemo BiH Bošnjacima i time njih činimo ekskluzivnim gazdama unutar BiH. BiH je i srpska.”