MUP KS: Drugi policajac nije preminuo, ljekari se bore za njegov život

563

Nije preminuo drugi policajac ranjen u pucnjavi automofijaša na Alipašinom Polju, potvrdila je portparolka MUP-a KS-a Suvada Kuldija.
– Stalno provjeravam informacije. To nije tačno. Drugi policajac na sreću još je živ, kazala nam je Kuldija, i time demantovala pojedine medije koji su objavili vijest da je i drugi policajac podlegao povredama.

Iz vrha Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova KS je prvobitno bila potvrđena informacija da je uslijed teških povreda glave na KCUS-u preminuo i drugi policajac, da bi se nakon kratkog vremena ta informacija pokazala netačnom.

Iako na moment ranjeni policajac tokom operacije nije davao znake života, ljekari su ga reanimirali. Operacija je završena, on je u komi i sve prognoze vezane za njegovo zdravstveno stanje su neizvjesne.

Pucnjava se dogodila noćas oko 4 sata kada je automafija iz Republike Srpske pokušala ukrasti automobil Golf 6 na hrvatskim registarskim tablicama. Po dolasku u Geteovu ulicu, članovi automafije su odmah zapucali prema sarajevskim policajcima.