Nakon što mu je Izetbegović obećao ministarsku fotelju: Radončić na večeri sa prijateljima iz Dodikovog SNSD-a

1992

Bakir Izetbegović je odlučan da postavi Fahrudina Radončića na mjesto ministra sigurnosti u BiH. Predsjednik SDA je jučer ubjeđivao Radončića da prihvati ulazak u vlast.

Da se u SBB-u ozbiljno razmišlja o ulasku u državnu vlast, potvrđuje i sastanak Fahrudina Radončića sa SNSD-ovim državnim zastupnikom i članom stranačkog pregovaračkog tima Stašom Košarcem. U Radončićevom društvu je na “radnoj večeri”, kako je Košarac opisao sastanak sa šefom SBB-a, bio doktor Emir Talirević.

– Isključivo je bio prijateljski i drugarski razgovor. O politici nismo pričali. Bit će prilike da o tome pričamo, ali nije bilo ni mjesto ni vrijeme, već se isključivo radilo o prijateljskom razgovoru – tvrdi Košarac u razgovoru za portal Faktor. ba.

Milorad Dodik i njegov SNSD silno žele da Ministarstvo sigurnosti BiH vodi Fahrudin Radončić. On je njihov prijatelj, saradnik i njihova nada. Zna to i Bakir Izetbegović, ali iz nekog čudnog razloga pristaje da udovolji Dodiku i još jednom Radončićevom prijetelju, Draganu Čoviću.

(Faktor/Saff)