Obilježen jubilej 20 godina postojanja džemata Studentskog naselja Bjelave

395

U prepunom restoranu Studentskog naselja Bjelave, upriličena je svečana manifestacija povodom obilježavanja 20 godina rada ovoga džemata. Pored velikog broja prisutnih studenata, organizatori su bili počašćeni i dolaskom prof. dr. Zuhdije Hasanovića, hfz. Ammara ef. Bašića, Miralema ef. Babajića i Šerif ef. Delića, koji nosi najveće zasluge za ovako prelijepo organizovano veče.

Na samom početku prisutni su imali priliku pogledati promo video u kojem su predstavljene neke od mnogobrojnih aktivnosti realizovanih u ovome džematu. U znak zahvalnosti za nesebičnu podršku i saradnju, zahvalnice su preuzeli Miralem ef. Babajić, kao izaslanik glavnog imama Medžlisa IZ Sarajevo, doc. dr. Hfz. Kenana ef. Musića, prof. dr. Zuhdija Hasanović, dekan na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, Šerif ef. Delić, kao koordinator i „stariji brat“ u ovome džematu, Ramiz Gojak te predstavnici džemata Studentskog naselja Nedžarići i Asocijacije studenata FIN-a.

U razgovoru sa prof. dr. Zuhdijom Hasanovićem istekao je kako je Fakultet islamskih nauka uvijek na raspolaganju i da je već do sada dao veliki doprinos u aktivnostima ovoga džemata. „U periodu karakterističnom za mlade ljude u kojem je vrlo teško da održavaju kontinuirano neke aktivnosti, ovaj jubilej dvadeset godina rada džemata značajan je, ne samo za studente, odnosno Studentsko naselje Bjelave već i za cijelu islamsku zajednicu. Ovo je izuzetna svečanost, svi smo uzhićeni, kao što je hfz. Ammar Bašić, rekao osjeti se sreća i zadovoljstvo mladih ljudi. Želimo puno sreće i još puno uspješnih aktivnosti. Fakultet islamskih nauka uvijek je na raspolaganu i daje doprinos i kroz studente koji su redovno imami te afirmiraju i usmjeravaju druge na aktivnosti. Želimo uspjeh svim studnetima koji se trude, koji su angažirani i aktivni u ovome džematu.“

Ulogu predavača uzeo je hfz. Ammar ef. Bašić, pomoćnik glavnog imama MIZ Sarajevo. U svom obraćanju mladima je skrenuo pažnju na značaj kontinuiranosti u činjenju dobra, društvenog angažmana i pomoći zajednici te na nagradu koja nas očekuje od truda i činjena dobra na Božijem putu.

Emin Karaga, predstavnik džematskog odbora, naglasio je da je ovo jedan od najvećih događaja u njihovom džematu. „Ponosni smo što je džemat opstao uprkos raznim izazovima kojima su studenti izloženi. Organizacija večerašnjeg događaja je dokaz da se uz malo truda i angažmana mogu uraditi velike stvari. Kad svako pojedinačno odvoji dio svog vremena i uradi nešto korisno, osjeća se ispunjeno, zadovoljno, te doprinosi razvoju društva u kojem se nalazi. Upravo u tome se ogleda svrha džemata.“

Imamima Ibrahimu Makiću i Harisu Mekiću, kao i svim ostalim studentima koji su bilo u organizaciju ovog značajnog događaja od srca čestitamo na odlično obavljenom poslu uz želju da ovakve i slične aktivnosti postanu tradicija ovoga džemata. Nadamo se da će ovaj događaj biti od velikog značaja za jačanje i širenje zajednice i za još mnoštvo ovakvih aktivnosti i druženja u dobru.

(Akos.ba)