Oni igraju kako Dodik svira: HDZ neće podržati rezervni sastav policije u FBiH

998

Predsjedavajući Kluba zastupnika HDZ BiH-HNS Mladen Bošković izjavio je danas da taj klub ne bi podržao eventualno donošenje zakona o uvođenju rezervnog sastava policije u Federaciji Bosne i Hercegovine.
To je Bošković kazao na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH posvećenoj sigurnosnoj situaciji u kontekstu najava i aktivnosti Republike Srpske na uvođenju vlastitog rezervnog policijskog sastava.

Bošković je kazao da njegov zastupnički klub podržava kadrovsku popunu redovne policije u FBiH i opremanje policijskih struktura kako to nalažu propisi. Pritom je naveo stav zapovjednika EUFOR-a u Bosni i Hercegovini Martina Dorfera da priče i politički diskursi u entitetima o rezervnim sastavima policije ne doprinose miru i stabilnosti, naprotiv.

Današnja vanredna sjednica Predstavničkog doma održava se na inicijativu zastupnika kluba DF-GS. Početni materijal za raspravu o sigurnosnim izazovima, nakon što je Republika Srpska najavila formiranje vlastitog rezervnog policijskog sastava.