Oštre poruke iz Hrvatske: Komšić ne smije biti primljen u Zagrebu

2341

Božo Petrov, čelnik MOST-a u Republici Hrvatskoj danas je putem društvenih mreža uputio poruku Hrvatima u BiH pod naslovom “Hrvati u BiH, niste sami, Komšić ne smije biti primljen u Zagrebu kao vaš predstavnik”.

“Dragi Hrvati u BiH, niste sami! Nametanje Komšića voljom bošnjačkih birača već treći put pokazuje nam bolnu činjenicu kako se ovakav izborni zakon zloupotrebljava kako bi se dokidala prava hrvatskome narodu. Željko Komšić, za razliku od sramotne saradnje koju je u prošlosti imao s određenim hrvatskim političarima, ne smije biti primljen u Zagrebukao predstavnik Hrvata jer on to nije!

Hrvatski premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je poručio kako je izbor Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine scenarij koji nije dobar za hrvatski narod, ali ni općenito za državu.
“Ponovno smo se zahvaljujući pozitivnom pravnom okviru koji postoji u BiH doveli u situaciju da pripadnici jednog konstitutivnog naroda na teritoriju Federacije biraju predstavnika u Predsjedništvu drugom narodu”, rekao je hrvatski premijer Plenković.

“Mislim da to nije dobro i da je cilj svih u BiH da se sva tri konstitutivna naroda osjećaju dobro i da su privrženi svojoj domovini Bosni i Hercegovini”, dodao je Plenković, javila je Hina.