Paul Pogba: Islam je prekrasan

1617

Francuski fudbalski reprezentativac Paul Pogba nedavno je boravio u Meki gdje je obavio umru, a nakon povratka iz Saudijske Arabije objasnio je zbog čega je primio islam.

– Za mene je to sve. To čini da sam zahvalan na svemu – rekao je Francuz, te dodao:

– Bila je to dobra promjena u mom životu jer nisam bio rođen kao musliman, iako je moja majka muslimanka. Odrastao sam s respektom prema svima.

Pogba je rekao jednu jako bitnu stvar.

– Islam nije slika koju svi vide – terorizam… To što čujemo u medijima je nešto sasvim drugo. Islam je nešto prekrasno. Kada ga upoznate, svako može osjetiti da je u spoju s islamom – objasnio je Pogba.

Fudbaler koji je s Francuskom prošog ljeta osvojio Svjetsko prvenstvo otkrio je kako je tačno došlo do toga da primi islam.

– Islam sam spoznao kroz mnogo prijatelja koji su muslimani. Uvijek smo pričali o tome. Često sam se ispitivao o nekim stvarima, a onda sam počeo istraživati. Jednom sam klanjao s mojim prijateljima i osjetio sam nešto drugačije. Osjećao sam se sjajno. Od toga dana samo sam nastavio praktikovati molitvu. Morate se moliti pet puta dnevno, to je jedna od pet islamskih dužnosti – rekao je poznati francuski fudbaler.

Iz Pogbinih riječi da se zaključiti da je u islamu spoznao sve stvarne vrijednosti vjere.

– Razlog zbog kojeg se molite jeste da molite za oprost i bude zahvalni na svemu što imate, zdravlju i svemu ostalo. To je religija koja je otvorila moja shvatanja i koja me možda čini boljom osobom. Više razmišljate o životu nakon smrti – kazao je Pogba te dodao:

– Ovaj život je test. Baš kao što sam ja ovdje sa vama, iako niste musliman, vi ste normalno ljudsko biće. Čovjek ste i ja vas poštujem zbog onoga što ste, respektujem vašu religiju i boju kože. Islam je ustvari poštovanje ljudskosti.

(Faktor / Saff)