Pogledajte kako je Kebo sam sebe uhvatio u laži

6673

Prije nekoliko dana Mirsad Kebo je na Face TV izjavio da se kod Velike Kladuše gradi kamp ISIL-a na 500 duluma. Nakon njegove izjave uslijedile su reakcije zvaničnih predstavnika Velike Kladuše i Unsko – sanskog kantona, a u kojima je jasno istaknuto da su to obične laži. Danas je Mirsad Kebo sam sebe uhvatio u laži odnosno sam sebe je demantirao. Mirsad Kebo sada ne tvrdi da se kod Velike Kladuše gradi kamp ISIL-a, sada tvrdi da se izgrađuje nekakva vehabijska zajednica.

Kebo je naveo da je Tužilaštvu proslijedio i dokaze o namjeri “izgradnje vehabijske zajednice u Velikoj Kladuši, za šta je kupljeno 500 duluma zemlje”, te upozorio da će to biti problem BiH sličan onom u Bočinji i Gornjoj Maoči, pišu Nezavisne novine i u nastavku prenose Kebinu izjavu. “Potvrđeno je da se u Velikoj Kladuši gradi vehabijski centar radi razvijanja ideologije, suprotne našem zakonu o vjerskim pravima i slobodama”, upozorio je Kebo.

Kebo je ovim potvrdio da  ne može sam sebi vjerovati. A da mu ne trebaju ni drugi vjerovati govori još jedan primjer. Naime, Kebo je danas novinarima kazao da mu je informaciju o vođenju krivičnog postupka protiv Mahmuljina i još nekih osoba saopštio tužilac Tužilaštva BiH Kasim Halilčević. Iz Tužilaštva BiH je odmah stigao demanti ove laži.  Iz Tužilaštva BiH su opovrgli Kebine navode da je protiv Mahmuljina i drugih istraga pokrenuta. “U Tužiteljstvu BiH postoji predmet u radu, nije donesena naredba o pokretanju istrage, tako da u ovom trenutku ne možemo davati više informacija niti komentara”, odgovorio je Boris Grubešić, glasnogovornik Tužilaštva BiH.