Pogledajte kako RTRS širi novu smutnju među Bošnjacima u Velikoj Kladuši

5398

U Dnevnik 2 RTRS-a objavljen je huškački prilog naslovljen “Napadi na saradnike imama Beganovića”.  U nstavku priloga je istaknuto. ” Nakon nekoliko fizičkih napada na imama Selvedina Beganovića, na meti su i oni koji su ga javno podržali. Imanje braće Keserović više od petnaest puta bilo je napadnuto. Keserovići su napade prijavljivali lokalnoj policiji, ali kao i u slučaju Beganović počinioci još nisu pronađeni. Žive u strahu, a čak im i policija savjetuje da noću ne izlaze iz svojih domova. Sumnjaju da iza svega stoje vehabije”.
Saff doznaje da braća Keserović nisu spominjali nikakve vehabije novinarima RTRS-a, oni su to sami izmislili. “Bio sam na licu mjesta kada su braća Keserović razgovarala sa novinarima RTRS-a i odgovorno tvrdim da nisu spomenuli vehabije”, kaže nam Karajić Mujo.

Velikosrpska politika ne odustaje od zavađanja Bošnjaka u Velikoj Kladuši. Doduše, velikosrpska politika ima dobrog iskustva na ovom terenu u zavađanju Bošnjaka. Znaju oni dobro da su rane tog sukoba još uvijek svježe. Zato stalno potpaljuju vatru.