Pozvala sam policiju ali oni su se čak ismijavali mom pozivu …

487
ugriz psa01 2

Izvor: Ugriz.com

Odlučila sam u ime svog maloljetnog sina da prijavim napad psa lutalice.

Možda to i ne bih učinila da se napad nije ponovio nakon nekoliko dana, a meni kao roditelju ” ruke su vezane” jer ne postoji institucija nadležna za ovakve slučajeve.

Naime, 17. 01. 2014. (petak) bio je prvi napad nakon koga smo otišli u Službu hitne medicinske pomoći gdje su nas nakon pregleda i saniranja rane (18 h) uputili u Ambulantu porodične medicine Blatuša da porodični ljekar potvrdi da dijete može primiti ANA-TE. Nakon toga vraćamo se ponovo u Hitnu pomoć da primi vakcinu i odlazimo kući.

U ponedjeljak nakon nastave pacijent odlazi na previjanje u Ambulantu porodične medicine gdje biva odbijen od strane sestre Rabije uz obrazloženje da on ne pripada tom ordinirajućem ljekaru dr. Patkoviću, te da dođe kada njegov ljekar radi.

Nije primila mog sina ni nakon mog insistiranja uz obrazloženje da on ima nastavu kada radi njegov ljekar dr. Nuković.

Razočarana u takvo ponašanje sama sam uradila toaletu rane previjanjem jer sam i ja medicinska sestra i htjela sam zaboraviti čitav događaj jer mi je bitno da nije ostavilo veliku traumu na mog sina.

26. 01. 2014. desio se ponovni napad, ali srećom ” bezuspješan”.

Pozvala sam policiju da oni učine nešto glede tih pasa u Blatuši zbog kojih smo sve nesigurniji, ali oni su se čak “ismijavali” mom pozivu govoreći kako oni ne mogu tu ništa, ali i da ne znaju ko može.

Samo još da dodam da na Zmajevcu imam vikendicu i primjetila sam da je neki dušebrižnik donio gore nekoliko “markiranih” pasa, a oni su dobili još 2 mladunčeta.

Kome da se za njih obratim ili. . . ?

Čiji su u stvari problem, tj. pod čijom su ingerencijom ovi napušteni psi.

Koliko lutalica su članovi ” Šape” udomili???

Šta mi obični građani da radimo osim da se samo prijavljuju napadi zbog ” statistike” ?

Koliko još napada treba da se desi da se konačno nešte preduzme???