Priština: Policija uhapsila trojicu Srba zbog pritiska na srpske pripadnike Kosovskih bezbjednosnih snaga

337

Pripadnici specijalnih snaga kosovske policije upali su u prostorije Kulturno-prosvjetnog centra “Božidar Mitrović Šandor” u Šilovu kod Gnjilana. U akciji su privedena trojica Srba.

Portparol kosovske policije Baki Kelani rekao je da u akciji policije ima uhapšenih, ne precizirajući druge detalje.

Najavljeno je da će kosovska policija uskoro izdati saopštenje o današnjoj akciji.

Srbijanski izvori u Pomoravlju prenijeli su da su u jutrošnjoj akciji privedeni načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Radovan Stojković i direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Gnjilanu Jovan Denić.

Stojkovića i Denića su pripadnici policije prethodno ispitivali u prostorijama Kulturno-prosvjetnog centra “Božidar Mitrović Šandor” u Šilovu.

Priveden je i Nenad Stojanović (44), po zanimanju automehaničar, zaposlen pri Vojsci Srbije u Vranju, kako RTV Puls u Šilovu nezvanično saznaje, jer je navodno vršio pritisak na srpske pripadnike Kosovskih bezbjednosnih snaga da napuste tu službu.

Akcija je počela rano jutros kada su pripadnici specijalne policije blokirali kuće načelnika okruga i direktora službe za zapošljavanje u Gornjem Kuscu i počele pretres.

Prema navodima žitelja sela, oko šest časova pojavilo se najmanje deset policijskih džipova sa tridesetak maskiranih policajaca naoružanih dugim cijevima.

RTV Puls u Šilovu prenosi da je jutros izvršen i pretres više kuća bivših pripadnika kosovskih bezbjednosnih snaga (KBS) srpske nacionalnosti koji su nedavno napustili tu službu.

Novinarima je zabranjeno snimanje događaja, dodaje se.

(Kosovo24)