Radončić na N1: “Nismo se mi borili i dali 200 hiljada maraka – pardon, šehida…”

2100

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić gostovao je jučer na N1 televiziji, gdje je govorio o mogućim koalicijama nakon izbora, novoizabranim članovima Predsjedništva BiH, radu OSA-e…

Da se Radončić, kojeg nazivaju “najvećim gubitnikom” proteklih izbora, još nije oporavio od izbornog debakla koji je doživjela njegova stranka, moglo se vidjeti iz njegovog jučerašnjeg televizijskog nastupa u kojem je šef SBB-a djelovao vidno zbunjen odgovarajući na pojedina pitanja voditeljice.

– Nismo se mi borili i dali 200 hiljada maraka… 200 hiljada mrtvih šehida, ljudi, poginulih boraca da nam ureduje gospodin Vučić – kazao je u patriotskom zanosu Radončić na N1.

Radončić je iznio i tezu da srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić vrši pritisak na Milorada Dodika da napravi vlast sa SDA, a ne sa SBB-om i drugim strankama, i to zato jer, navodno, turski predsjednik Erdogan to traži od Vučića.

– Moramo biti racionalni da ovaj blok ima ogroman potencijal da pruži sliku nove Bosne i Hercegovine, prosperitetnije, evropskije… Da mi nismo turski zapećak, da mi nismo ni beogradska ni turska kolonija, da ovdje neće gospodin Milorad Vučić birati bošnjačku koaliciju… – rekao je, između ostalog, Radončić.

Na iznenađeno pitanje voditeljice: “Milorad Vučić?”, Radončić je odgovorio:

– To je isto, dobro sam asocirao.

Izvor: Faktor