Ricardo Kaka: Kur'an je Božiji govor koji nadilazi ljudske mogućnosti

7411

Piše: Nedim Botić
Slavni igrač italijanskog tima AC Milan, Brazilac Ricardo Ricardo Izecson dos Santos Leite poznatiji kao Kaka,izjavio je da ajeti Kur'ana nadmašuju ljudske mogućnosti, i da se radi o nadnaravnom čudu.
„Kada slušate Kur'an i proučavate ga, shvatit ćete da je nemoguće da on bude djelo nekog čovjeka. Kur'an nadilazi ljudske mogućnosti, i mogao je samo doći od Boga. Kur'an je zaista veliko čudo“, rekao je Kaka.
Poznato je da je Kaka veoma zainteresovan za izučavanje različitih religija i kultura. Tako je došao u dodir i s učenjima islama i Kur'anom.
Nažalost, ovom prilikom moramo demantovati vijest o Kakinom prelasku na islam. Ovu nepotvrđenu vijest su prenijeli brojni portali u našoj državi, i kao dokaz naveli sliku Kake i njegove žene u džamiji.
Istina glasi da je fotografija snimljena u Dubaiju, prilikom posjete Kake i njegove žene, brata i snahe jednom islamskom centru. Međutim, na fotografiji nije prikazan čin primanja islama, već trenutak kada je poznati fudbaler prisustvovao općem predavanju o islamu. Radi se o običnom senzacionalizmu i širenju neprovjerenih informacija, jer su mediji sam čin Kakine posjete džamiji shvatili kao i čin primanja islama.
Kaká je lično demantovao vijest o prelasku na islam, objavivši putem Facebooka i Twittera da je ostao privržen kršćanskoj vjeri, premda veoma poštuje islam i muslimane.
„Islam je vjera oprosta. Impresioniran sam stavom i osobinama muslimana i želim da više naučim o islamu.“, kaže Kaka.
Takođe, imami iz Brazila su demantovali da je Kaká primio islam, ali su istakli da poznati fudbaler voli slušati učenje Kur'ana.