Sam protiv svih: Haris Zahiragić se dostojanstveno suprostavio islamofobičnoj TV1 /VIDEO/

4550

Poznati omladinski aktivista Haris Zahiragić i kandidat na predstojećim izborima za Skupštinu Kantona Sarajevo, gostovao je u emisiji “Bez straha i cenzure” na TV1.

Emisija je obilovala grubim prekidanjima svakog obraćanja Harisa Zahiragića, cenzurom njegovih pokušaja otvaranja ozbiljnih tema i problema na Univerzitetu, te nekulturnim, neprofesionlanim i neobjektivnim upadicama od strane voditelja.

“Međutim, šokirao me islamofobični pokušaj stavljanja mete na glavu prodekanu za kvalitet Medicinskog fakulteta, uvaženom profesoru Agi Omerbašiću. Iako sam tražio izvinjenje zbog toga, ono nije upućeno do danas. Zašto sada ne reaguju razna udruženja i organizacije kao kada su pokrenuli javni linč na urednika Suada Karamustafića, za mnogo manju stvar tokom moga gostovanja u “BH Dnevniku”?! Dvostruki standardi kao i obično. Snimak predavanja prof. Omerbašića star godinama, pa možda i decenijama, izvukli su i pokušali dovest u kontekst sa famozim “Kodeksom ponašanja i oblačenja na Univerzitetu”, kaže Haris Zahiragić.

U snimku ispod možete vidjeti šokantno islamofobično ponašanje TV1.