SDA pozvala premijera Kantona Sarajevo da podnese ostavku: “Pokazali ste veliko neznanje i moralnu beskrupuloznost”!

1261

-Promotori “nove vlasti” premijer Edin Forto i njegov mentor (premijer u sjeni Elmedin Konaković), koji najavljuju da u Sarajevu “više ništa neće biti isto” dotakli su moralno dno. Nova vlast u Kantonu Sarajevo, osim neznanja i populizma, te Vlade sačinjene od kumova, rođaka i bliskih prijatelja, ovog puta pokazala je krajnje licemjerstvo, navodi se u saopćenju KO SDA.

Dalje se navodi da je premijer Kantona Sarajevo predložio da se profesionalnim zastupnicima u Skupštini KS ukine pravo na primanje zastupničkog paušala, a odmah nakon toga zatražio od Doma naroda Federacije BiH da mu se isplaćuje paušal!

-Iako je imenovan na premijersku poziciju, za koju će uredno primati visoku plaću, Forto za sebe želi priskrbiti paušal sa federalnog nivoa, navodi se u saopćenju.

KO SDA na kraju konstatira kako nisu iznenađeni “ovakvim sebičnim i krajnje bezobraznim potezima sarajevskog premijera jer je u prethodnom mandatu mimo zakona primao dva paušala”

-Znamo o kakvim se demagozima radi, ali smo začuđeni koliko se i Forto i njegovi partneri zaklinju u poštenje, pravdu i brigu za narod, a istovremeno isključivo rade za lične interese, poručili su iz KO SDA Sarajevo.