Skandalozni komentari člana Vijeća za domovinsku sigurnost Ureda predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović

1047

Nakon priopćenja Bošnjačkog nacionalnog vijeća i osude predavanja ratnog zločinca Daria Kordića studentima, BNV suočen je s lavinom komentara, što je i očekivano.

Međutim, ističe se komentar Ante Šoljića, člana Vijeća za domovinsku sigurnost Ureda predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović koji kaže: „Neka nacionalno bosnjacko vijece se malo bavi ubojstvima hrvata u srednjoj Bosni i progonom mudzahedina koji su zajedno s njima to napravili“. Ovakav komentar, osobe koja je na poprilično odgovornoj i važnoj poziciji implicira nekoliko stvari. Prije svega, očito da se gospodin Šoljić ne slaže s osudom pravomoćno osuđenog ratnog zločinca Daria Kordića. Drugo, očito da mu nije po volji što BNV osuđuje predavanje ratnog zločinca Kordića.

Pomalo je nejasan ali i zabrinjavajuć zadnji dio komentara koji kaže „koji su zajedno s njima to napravili“. Nije jasno na koga Šoljić točno misli, ne misli valjda na Bošnjake Hrvatske kojih je više od 1100 poginulo u obrani RH. Posebno zabrinjava što je gospodin Šoljić u neku ruku savjetnik predsjednice RH a ovakvim komentarima implicira želju za šutnjom bošnjačkih organizacija u RH.

Pored toga, BNV je već zaprimio komentare u kojima se navodi da je predsjednik te organizacije „otomanski seronja“ i da ga treba „ušutkati na bilo koji način“ te da bi trebali postojati „fondovi“ u kojima će se takve „goste“ ušutkati ili prognati. Komentari gospodina Šoljića samo doprinose i hrabre takve facebook ratnike koji na društvenim mrežama šire mržnju i netrpeljivost. Unatoč svemu, BNV će se nastaviti boriti za bolju integraciju Bošnjaka u RH ali i za bolje odnose između RH i BiH, navodi se na kraju reagiranja koje potpisuje. Armin Hodžić, predsjednik BNV-a