Srbija, zemlja ludila: Zapaljene albanske pekare u Somboru i Staroj Pazovi!

2772

Napad u Somboru se dogodio noćas oko 2 sata. Gotovo u isto vrijeme bačena je bomba na pekaru u Staroj Pazovi, piše portal b92.net.

Pekara u Somboru je potpuno izgorjela, nakon što je na nju bačen molotovljev koktel. Na sreću nije bilo povrijeđenih.

“Oko pola dva, kada sam kretao na posao u radionicu, čuo sam pucanje stakla, odmah sam pozvao policiju, u toku razgovora sa policijom dok sam izlazio na ulicu osjetio sam dim i vidio da je plamen već zahvatio prodajni dio pekare. Odmah je došla policijska patrola koja me je savjetovala da evakuišem porodicu i radnike iz objekta. Dok sam se vratio, požar je bio van svake kontrole, dok nije došla vatrogasna jedinica i počela da gasi vatru. Izgorio je prodajni i ugostiteljski dio i izlozi, dim je napravio štetu i u hodnicima, ali tamo fizičke štete nema. Ovo je djelo pojedinaca, puno mi znače moje mušterije, koje od jutros prilaze meni i upućuju mi izraze podrške. Sve ćemo to vremenom srediti i vremenom ćemo opet stati na noge”, rekao je Albert Kerhani, vlasnik pekare, za SOinfo. Istraga je u toku, a uskoro se očekuje i zvanično saopštenje policije.

Ovo nije prvi napad na vlasnike pekare “Dva brata”.

Nakon proglašenja nezavisnosti Kosova, ali i tokom 2008, pojedinci su pozivali na bojkot pekara čiji su vlasnici Albanci.

Nedugo nakon tog incidenta, tadašnji predsjednik opštine Sombor Jovan Slavković, kao i predstavnici NVO i pojedinih stranaka, doručkovali su u pekari “Dva brata”.

Ovo je samo još jedan u nizu vandalskih ispada u Somboru. U maju 2010. nepoznata osoba je razbila kamenom staklo na kiosku Samostalne zanatske radnje “Goranac”, a potom ga zapalila.
Nepoznate osobe su noćas između 1 i 2 časa posle ponoći iz automobila u pokretu pucali iz vatrenog oružja u izlog pekare “Milenium“ u Svetosavskoj ulici u Staroj Pazovi. Nakon pucnjeva ubačena je i ručna bomba u isti lokal vlasnika Albon Balaja.

U trenutku napada u prostoriji gdje se nalazi proizvodni pogon nalazile su se dvije osobe. Kako nezvanično saznaje Radio televizija Stara Pazova, u drugi objekat u Ulici Ćirila i Metodija bačena su dva molotovljeva koktela koja se nisu zapalila. U ovim incidentima nije bilo povrijeđenih, pričinjena je materijalna šteta, a policija intezivno traga za počiniocima, prenosi ova lokalna televizija.

(b92.net)