U Piljužićima više ne odjekuje pjesma „ mi smo hodžini, hodža je naš“

290
dzuma-piljuzici-10-2013-2

Danas, 11. oktobra 2013. godine, u džematu Piljužići postavljen j enovi imam. Prije klanjanja džuma-namaza Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović je hafizu Malagiću uručio Dekret o postavljenju imama i obavijestio prisutne džematlije da je za imama džemata Piljužići postavljen hafiz Nijaz ef. Malagić prof., dosadašnji imam Avdipašine džamije u Tešnju, te najavio predstojeće aktivnosti u džematu i provođenje izbora za članove džematskog odbora džemata Piljužići. Džumu je klanjao nov imam, hafiz Nijaz ef. Malagić. Muftija sarajevski mr. Husein ef. Smajić je u hutbi čestitao džematlijama ovog džemata, prenio selame Reisu-l-uleme IZ-e u BiH i još jednom pozvao na očuvanje jedinstva Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Da podsjetimo, selo Piljužići je prije dvije godine, zbog sukoba mještana sela oko smjene efendije Ahmeda Omerbašića, postalo poznato u cijeloj regiji. Piljužići su postali slučaj onda kada je FTV, u vrijeme vladavine islamofobične bande Bakira Hadžiomerovića, pokušala mještane ovog sela zloupotrijebiti i iskoristiti za vođenje kampanje protiv reisa Mustafe ef. Cerića. FTV je danima iz ovog sela slala huškačke izvještaje. U tim izvještajima objavljen je snimak na kojem mještani sela Piljužići skandiraju „ mi smo hodžini, hodža je naš”. Ovaj snimak postao je hit u cijeloj regiji.

Kao što vidimo, Islamska zajednica je uspješno riješila problem Piljužića i mještane ovog sela ponovo vratila u džamiju i džemat. Naravno, IZ je to uspjela jer Federalna televizija više nije zainteresirana za ovaj slučaj.

Gdje FTV dođe tu nastane teška smutnja!

690028B7-42DC-4730-B356-E10EFA2FD3F4 mw800 s.1347609042.85

{youtube}28zkAhvPniY{/youtube}