Upitao za dimenzije ulaznih vrata, a odgovorili mu: “Prijatelju, ne radim sa muslimanima“

3791

Predsjednik Foruma mladih SDP Lukavac i predsjednik Udruženja mladih Most Eldar Mujagić, putem najposjećenijeg portala za kupovinu i prodaju u BiH poslao je poruku u kojoj je pitao za specifikaciju ulaznih vrata, a dobio je šovinistički odgovor.

Kako je Mujagić naknadno objavio na Tviteru, poruka od prodavca koji se potpisao kao „zavjesezebra“ glasila je: “Prijatelju, ne radim sa muslimanima“.

“Poslao sam poruku korisniku na OLX BiH i pitao sam za tehničku speficikaciju ulaznih vrata, kao odgovor sam dobio da “osoba” koja je iza tog profila “ne radi sa muslimanima”. Iznenađen, frustiran i bijesan zbog mentalnog sklopa dotične “osobe” koja samnom i sa Vama dijeli”

Njegov odgovor je bio daleko duži, pa je i njega podijelio sa svojim pratiocima.

-Poštovani, iskreno Vaš odgovor me iznenadio. Smatrao sam da živimo u 21. vijeku, u 2019. godini, gdje je fašizam pobijeđen. Očito da ima još ovakvih izroda kao što si ti koji ljude dijele po koži, vjeri, naciji, imenu i drugim izmišljenim grupacijama. Ja sam Eldar, sin, brat, suprug, po nacionalnosti Bosanac, vjerski neopredijeljen, iako sam odgojen u mislimanskoj porodici, bošnjačkoj porodici, ni trenutka nisam manje ili više vrijedan od tebe zbog svega navedenog. Moja inteligencija i razum ne dozvoljavaju da ljude dijelim kao što to ti radiš. Ja dijelim ljudski rod na ljude i ****, ti svojim odgovorom si se svrstao u ovu drugu grupu – napisao je Mujagić uz poruku na kraju „smrt fašizmu, sloboda narodu“.

Nakon što je korisnika koji „ne radi s muslimanima“ prijavio admistratoru portala, njegov profil ubrzo je suspendovan.