Vučić poručio Srbima: “Moramo se osloboditi zabluda da možemo da objedinimo sve teritorije na kojima živi naš narod”

1957

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Novom Sadu, na svečanosti povodom 100. godišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji, da Srbiju niko nikada nije uspio da pokori i da to neće uspjeti ni oni koji to danas pokušavaju.

Nakon opširnog veličanja srpskih pobjeda i poraza Aleksandar Vučić je iznenadio Srbe porukom d ane žive u zabludi da mogu objediniti sve teritorije na kojima živi srpski narod.

“Moramo da se oslobodimo teških zabluda da možemo da objedinimo sve teritorije na kojima živi naš narod, ali moramo i da sačuvamo jedinstvo našeg naroda, jezik i kulturu. Mi Srbi gdje god da živimo imamo jednu istu srpsku košulju, govorio je Јaša Tomić”, rekao je predsjednik Vučić.

Obratio se i predstavnicima Republike Srpske koji su prisustvovali svečanoj akadamiji – predsjednici Željki Cvijanović i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku. ” Mi živimo danas u različitim državama , ali ono što je za nas važno je da zajedno radimo, jer niko nam ne može oduzeti pripadnost istome rodu niti isti jezik, niko ne može da zabrani radost zbog otvorene škole. Ponosan sam što, ne ugrožvajaući integrite BiH i poštujući međunarodno pravo, Srbija i Republika Srpska nikad nisu bliže sarađivale, a možemo još bolje i još više”, rekao je Vučić.