Vučić pozvao Srbe na jedinstvo jer narednih dana očekuje teško stanje u regiji

177

Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je građane na potpuno jedinstvo jer u narednim danima i mjesecima “mora da se očuva puna politička stabilnost”.Kako je rekao, to je neophodno da bi mogla da se unaprijedi ekonomija i obezbijedi sigurna budućnost.
On je na konferenciji za novinare rekao da će narednih mjesec dana biti teško za Srbiju i da će razgovori Beograda i Prištine 23. jula u Briselu biti teški, navodeći da se stvari komplikuju u regionu.
Vučić je dodao da sinoć nisu uspeli razgovori o Makedoniji, da je evropski komesar Johanes Han otkazao posetu BiH.
“Stvari na zapadnom Balkanu se veoma komplikuju, postoje veliki unutrašnji problemi na Kosovu, to postoji u Makedoniji, u Bosni su sve veća trvenja. Hrvatska 5. avgust želi da slavi kada mi budemo plakali”, kazao je Vučić.
“Sa svim moramo da se suočimo i prevaziđemo”, dodao je Vučić i naglasio da će Vlada donositi odluke u interesu građana, a ne u interesu popularnosti.
“Veoma težak period je pred nama što po mom licu možete da vidite. Nikad nisam bio naročito lijep ali sad baš ne ličim ni na šta”, kazao je Vučić.Premijer je rekao da se Vlada već sprema za razgovore sa MMF-om o povećanju plata i penzija.
Kako je dodao, tri strane kompanije hoće u Srbiji da zaposle 2.000 ljudi ove godine i da će od toga moći da žive tri grada.
“Naše je da svoju snagu pokazujemo mudrošću, trpeljivošću i strpljenjem”, rekao je Vučić.

Dok se Srbi ujedinjuju mi Bošnjaci lutamo kao da smo slijepi, gluhi i nijemi.  Bošnjački politički lideri i intelektualna elita se ponašaju kao da žive u drugoj zemlji, kao da se njih ne tiče Bosna i Hercegovina. Neka nam je Bog napomoći!