Vučić: Svakog dana nas je manje za 104 čovjeka

1367

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u ponedjeljak navečer, nakon razgovora s vladikama na sjednici Sabora Srpske pravoslavne crkve u čijem je fokusu bilo Kosovo, da je njegovo da nastavi boriti se, izvući maksimum od svega što može dobiti za srpski narod, uz čuvanje mira i stabilnosti, ali bez pristajanja na ucjene i davanja onoga što “nije naše pravo, niti smemo da damo”.

On je prenio da je tokom sastanka, koji je trajao dva i po sata, izneo veliku brigu za srpski narod na Kosovu, govorio otvoreno i iskreno o svemu što tišti narod, odgovarao na pitanja, primjedbe…

“Čini mi se da smo se dobro razumeli, da je važno da razumemo naše različitosti, ali da poštujemo jedne druge i da vjerujemo da radimo u najboljem interesu za našu otadžbinu. Govorili smo i o odnosima [bh. entiteta Republike] Srpske i Srbije, o dobrim odnosima, jedinstvenom bukvaru za srpski etnički prostor, memorijalnom centru u Jasenovcu, kao i o važnoj stvari, da u Srbiji, a slično je i na srpskim etničkim prostorima, izgubimo 104 čovjeka dnevno, jer više umre nego što se rađa. Nas je svakog dana manje za 104 čoveka, i to su svari na kojima moramo da radimo”, objasnio je Vučić.