Žestoka izjava Dragana Čovića: Izetbegoviću sam jasno rekao – nećeš nam ti, ni takvi kao ti birati predstavnike

2164

Član Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ BiH i HNS-a Dragan Čović govoreći u intervjuu za Hrvatski Medijski Servis uputio je žestoku poruku Bakiru Izetbegoviću.

Odgovarajući n apitanje kako komentira stav člana Predsjedništva BiH i lider SDA Bakira Izetbegovića u kojem navodno kaže kako namjerava tražiti alternativu HDZ-u i kako će se, kako je rekao ta alternativa morati dogoditi, Čović odgovara.

“Pripreman je kandidat u ime Hrvata i protukandidat, konkretno meni, davao se novac za to, na određenim prostorima se vodio marketing za te ljude i tako dalje. Znači to je jedna trajni proces. Neće se olako oni odreći mogućnosti da biraju umjesto Hrvata i formiraju vlast bez predstavnika Hrvata. Ja komuniciram s gospodinom Izetbegovićem. Na tu temu smo pričali već pet ili šest puta u zadnji šest ili sedam mjeseci. Ono što je proteklih dana izašlo u eter, što je nedvosmisleno kazano, praktično se radi bar zadnjih 10 mjeseci. Vrlo sam mu jasno kazao da neće ići, da naše partnerstvo dolazi u pitanje. Rekao sam mu HDZ i stranke okupljene oko HNS-a će uvjerljivo dobiti izbore, uvjerljivije nego ikad dosada ali nam ti nećeš ili takvi kao ti nećete nam birati predstavnike niti ćete nam vi tražiti alternative kao što ste do sada radili”, objasnio je Čović.