Žestoka reakcija Konakovićeve stranke: SBB i Avaz su neke od najštetnijih stvari koje su zadesile BiH

1190

Da li je Dnevni avaz medijska kuća ili zločinačka organizacija, pitaju se u Narodu i pravdi, stranci koja u posljednje vrijeme redovno razmjenjuje optužbe sa SBB-om i dnevnim listom za čiju se naklonost SBB uspio izboriti.

Ova dilema posljedica je naslovnice Dnevnog avaza od ovog ponedjeljka, putem koje je “društvo jednog lica Avaz”, kako u Narodu i pravdi nazivaju list kojem “konsultantske usluge” pruža predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, građanima serviralo još jednu podvalu. Radi se o, napominju, naslovnici kojom se Avaz pita “kada će borcima biti vraćen ratni staž”.

– Mi, građani, pitamo: Dokle više će SBB da aktivno učestvuje u vlasti, drži ministarska mjesta, zajedno sa SDA odlučuje o svim bitnim procesima u državi, vrši masovna predizborna zapošljavanja svojih članova, a da u isto vrijeme izigrava opoziciju, baš kao da politički procesi prolaze bez udjela i saglasnosti Fahrudina Radončića? Narod i Pravda poziva Avazovog “konsultanta” Radončića da konačno prestane lagati i preuzme odgovornost za svoje poteze, odluke i greške, kao i da prestane obmanjivati javnost lažnim vijestima – navodi se u saopćenju Naroda i pravde.

Za politički poraz države BiH i Bošnjaka u slučaju Pelješkog mosta, tvrde u ovoj stranci, najodgovornije je upravo Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, na čijem čelu je SBB-ov ministar Ismir Jusko.

– Za nesprečavanje sramotnog paljenja Predsjedništva 2014. godine, direktnu odgovornost snosi tadašnji ministar sigurnosti Fahrudin Radončić. Za neizglasavanje nekih vrlo bitnih zakona, kao što je Zakon o porijeklu imovine funkcionera, odgovornost opet snosi SBB. Za tešku situaciju u kojoj se nalaze bivši borci, a koju sada Avaz pokušava da prebaci na neke imaginarne krivce, najveću odgovornost snosi upravo sam SBB (u saradnji sa SDA) i SBB-ov ministar Vesko Drljača. Upravo su SBB i SDA bile stranke koje su izglasale Zakon o PIO-MIO FBiH. Upravo je taj isti ministar Drljača donedavno otvoreno hvalio zakonsko rješenje koje je došlo iz njegovog Ministarstva. Ipak, danas za potrebe predizborne kampanje I izigravanja nevine opozicije, Radončić preko svog Avaza pljuje po tom istom zakonu koji je usvojen rukama ljudi iz njegove stranke – dodaje se u saopćenju.

Ističu i kako SBB-ov ministar Drljača šuti, kao što je, tvrde, šutio kada su mediji otkrili aferu uplaćivanja 2,4 miliona KM sredstava fiktivnim boračkim udruženjima.

– Šuti on, a šutio je i Avaz i kada je javnost saznala da su sredstva iz Drljačinog ministarstva, namijenjena zapošljavanju osoba sa invaliditetom, dodjeljivana preduzećima za nabavku sprava za fitness klubove, voća i povrća te materijala za suvenirnice. O tome Avaz nije nikada postavljao upite na naslovnici. Kao i o mnogim drugim malverzacijama koje dolaze iz SBB-SDA kuhinje – tvrde iz Naroda i pravde.

U nastavku saopćenja konstatiraju kako je Avaz “najobičnija stranačka mašina za napadanje onih koji ukazuju na korupciju i nepravdu, za blaćenje svih viđenijih Bošnjaka, ali i svih onih koji su se usudili misliti svojom glavom i suprotno SBB-ovim i Radončićevim uputama ili glasno upozoriti na korupciju, pljačke lli masovna stranačka zapošljavanja”.

– Građani sada već vrlo dobro znaju da su SBB i Avaz neke od najštetnijijh stvari koje su zadesile našu državu, Bošnjake posebno, jer predstavljaju beskrajni izvor laži, spletki, političkih smicalica, spinova I podmetanja po svaku cijenu, koje urušavaju i obezvrijeđuju sve moralne vrijednosti našeg društva, ali koje srozavaju u samo blato naš politički sistem i da kao takvi predstavljaju sramotu za naš narod. Zbog toga, Narod i Pravda poziva još jednom, sve čestite ljude, članove SBB-a, da se ograde od zločinačkih, lažnih i beskurpuloznih igara, kao i neprekidnog razvlačenja pameti našem narodu koje dolaze iz Avaza i SBB-a. Da kažu dosta, da pokažu svoju čast i hrabrost, da se ograde od brutalnog nasilja koje nad građanima BiH već godinama sprovodi Radončić. Vrijeme je da kazemo “dosta” i “ne” u naše ime. Vrijeme je da prestanemo da kupujemo, finansiramo i samim tim podržavamo, kao saučesnici, ovu zločinačku mašineriju, koja se krije iza imena “medijska kuća” – zaključak je saopćenja Naroda i pravde.