Židovski mislilac tvrdi da je Holokaust postao nova religija

554

Pripremio: Abdullah Nasup

Jacob Cohen, židovski pisac sa marokanskim i francuskim državljanstvom, u Rabatu je prošlog petka održao predavanje na temu “Holokaust i cionistička agenda”, u organizaciji Nacionalne grupe za podršku Palestini.

On je zbog svojih kritičkih stavova o cionizmu više puta fizički napadan u Francuskoj, u kojoj živi i radi.

“Odnosi između Maroka i cionističke tvorevine započeli su šezdesetih godina prošlog stoljeća, kada je Mosad namjerno izazvao potapanje broda na kojem se nalazila grupa Židova, kako bi podstakao marokanskog kralja da dopusti preseljenje Židova iz Maroka u Izrael, a nakon što je Mosad stupio na marokansko tlo”, kazao je u svom izlaganju Cohen.

Jacob Cohen je govorio o „genijalnoj cionističkoj propagandi“ koja iskorištava Holokaust za dezavuiranje javnosti i opravdavanje aparthejda koja se provodi nad Palestincima.

Ovaj židovski mislilac kazao je kako je danas Holokaust postao nova religija koju su osmislili cionisti da bi preko nje vršili utjecaj na druge narode u svijetu i opravdavali okupaciju Palestine i drugih arapskih područja, poput Golanske visoravni.

„Holokaust je postao nova religija koju su stvorili cionisti. Oni su odredili dogme te religije, koje se ne smiju propitivati, poput šest miliona ubijenih; odredili su toj religiji svece i hramove“, kazao je Cohen i dodao: „Svako kritičko propitivanje tih dogmi smatra se herezom i u mnogim zemljama je zakonom zabranjeno.“

Govoreći o broju žrtava u Holokaustu, Cohen je rekao kako je taj broj odredio „sud pobjednika na krajnje nemetodičan način.“ Cilj je, smatra, bio da se time opravda osnivanje Izraela pod izgovorom kako je to potrebno da se više ne bi ponovio Holokaust. „Nakon toga je Holokaust postao sredstvo ‘ideološkog terora’ kojim cionisti teroriziraju ostatak svijeta. Svako ko želi kritički da istraži pitanje Holokausta naziva se negatorom Holokausta.“
On je istako kako je pojam antisemitizma iskorišten da se osudi svaki kritički govor o cionizmu i Izraelu, te da Izrael vrši pritisak na svakoga u Evropi ko kritizira njehov odnos prema Palestincima i okupaciju palestinskih teritorija.
„Izrael je država straha i rata koja ne želi mir sa Arapima. Cionizam je ideologija koja ne prihvata nešto što se zove mir“, zaključio je Jacob Cohen.