Komšić se susreo s Macronom i poručio mu: Vaša izjava nije tačna, uznemirili ste građane moje zemlje

380

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić iskoristio je priliku na crvenom tepihu Mirovnog foruma u Parizu da tokom rukovanja sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom istakne kako izjave koje je dao o Bosni i Hercegovini nisu tačne te ga pozvao da o tome posebno razgovaraju.

“Ja sam tu priliku iskoristio sinoć na dočeku u Jelisejskoj palači. To je jedan od razloga zašto sam se nepredviđeno i možda i nediplomatski dugo zadržao na crvenom tepihu ispred počasnog stroja jer sam iskoristio priliku da predsjedniku Makronu da je ta jedna njegova rečenica u intervjuu za Economist izazvala dosta uznemirenosti u BiH, da je riječ o stvarima koje nisu tačne i da francuski ambasador u Sarajevu ima precizne podatke koje smo mu dostavili, a potrudili smo se i ovdje preko naše ambasade da se to dostavi direktno kabinetu predsjednika Macrona i da o tome moramo posebno razgovarati. On je rekao da se slaže da o tome moramo posebno razgovarati”, istakao je Komšić u razgovoru za Al Jazeeru Balkans.

Dodao je da su se dogovarali da se, zavisno o njegovom vremenu, susretnu, ali da je tu 40-ak delegacija i da ostaje mogućnost da se taj susret desi danas.