Pink BiH žrtvama genocida prikazuje hvalospjeve o srpskim vojnicima

1999

Pink BH je krajem prošlog mjeseca emitovao  emisiju “Crna hronika” u kojoj se veliča odnosno govori o srpskim „junacima“, vojnicima sa karaule na granici sa Albanijom.

Bez imalo stida i straha, Pink BH često gledaocima predstavlja velikosrpske ideje i njihove nosioce. Ne samo da vrši kulturološki utjecaj na bh. društvo, prikazivanjem prostakluka kao što su izbori za pjevače, ugošćavanja Cece, lijepo kazivanje o Arkanu, afirmisanje civilizacijskih antipoda, već se ponižavanje bh. čovjeka vrši i emitovanjem emisija u kojem se srpski vojnici predstavljaju kao heroji.

Posljednji primjer je pomenuta emisija „Crna hronika“ u kojoj se govori o kokardašima sa srpsko – albanske granice i događajima iz 1999. Kako to velikosrbi samo umiju vrijeđati, Albanci su tu nazivani „hijenama“, „Šiptarima“, „teroristima“. Isti narativ kao kada su Bošnjake nazivali „balijama“, „Turcima“, „fundamentalistima“. Znajući kakve porive ima velikosrpska mitomanija, posebno njena „vojničko – junačka“ sekcija, jasno je da su i u emisiji opisani događaji plod laži. To se očituje i iz zamuckivanja i govora tijela vojnika koji daju iskaze u emisiji. Stravično je bilo gledati kako srpski vojnici izmišljaju svoje podvige, očito i sami neuvjereni u svoje laži.

Kako li se osjećala svaka bosanska majka kada je vidjela hvalospjeve o uniformama i kokardama u kojima su im odvodili i ubijali najdraže?

Kako li se svi mi osjećamo kada neki sponzor zaradu od penzije te majke uloži za reklamu na Pink BH? Nažalost, ovakvoj televiziji BHtelecom svake godine plaća milione KM za emitiranje njihovih kanala na mreži MojaTV. Do sada su upućene brojne kritike BHtelecomu za navedeni sporazum sa Pinkom, međutim oni se ne osvrću na te kritike, jednostavno nastavljaju biti najveći sponzori ove velikosrpske televizije.

PROČITAJ JOŠ:Uvreda za žrtve: Sa ekrana Pink BH smješka nam se zločinac Arkan