Poziv za volontiranje u projektu Udruženja Svitanje “Dajte im razlog za osmijeh”

191

Akcija je započela 2009. godine na osnovu ideje nekoliko studenata iz Istočne Bosne, koji svjedoče teškoćama s kojima se svakodnevno suočavaju povratnička djeca, kao i njihovi roditelji.

Prethodnih godina smo uspjeli obradovati djecu iz Zvornika, Bratunca, Vlasenice, Milića, Glamoča, Prozora, Goražda, Ustikoline, Livna, a iz ovog projekta se izrodio i projekat “Školarci Rogatice”, koji je tim malim borcima omogućio nezaboravan raspust u Sarajevu.

Prošle godine u ovom projektu je bilo obuhvaćeno 300 djece, a ove godine planirano je širenje projekta na regiju Banja Luka.

Također, smo ovoj djeci uručili ruksake koji su sadržavali sveske i osnovni pribor za školu, zatim jednokratne stipendije, kao i pomoć u vidu odjeće i obuće.

Planiramo održati prikupljanje pribora u marketima: Bingo, Amko Komerc i Robot, a svoje donacije možete dostaviti i u prostorije Udruženja Svitanje koje se nalaze u ulici Sagrdžije 43 (iznad FIN-a).

Prvog vikenda akcije (20 i 21.08.) volonteri Udruženja Svitanje bit će u marketima Robota (Rajlovac, Hrasno i Socijalno) u periodu od 11:00 do 20:00 sati.

Učestvovati možete i uplatom na žiro račun udruženja Svitanje: 1410010001506575, sa naznakom: Za akciju prikupljanja školskog pribora.

Ovoj akciji možete doprinijeti i volontiranjem u jednom od spomenutih marketa, popunjavanjem sljedećeg obrasca:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1-wT5AdFyMM-78FXcKY96PV53CFSjfXYW-07xV9wsPjE/edit#gid=0

Nijedan naš doprinos nije mali, ako je od srca i ima plemenit cilj. Pomoći djecu i omogućiti im pravo na školovanje zaista spada u djelo koje će im izmamiti osmijeh na lice. Znat će da nisu zaboravljeni i da postoji neko kome je stalo do njihove budućnosti. Pozivamo vas da budete dio ovog tima i da nam pomognete da obradujemo mališane i olakšamo njihovim roditeljima, jer lična sreća je u sreći drugih.

Pratite rad Udruženja Svitanje preko službene Facebook stranice

– See more at: http://www.akos.ba/u-fokusu/poziv-za-volontiranje-u-projektu-udruzenja-svitanje-dajte-im-razlog-za-osmijeh#sthash.2UcJcRT8.dpuf